iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Randi
2016.06.13.

Mikről érdemes beszélgetni az első randin



Mutass érdeklődést: kérdezz

Tegyél fel jó kérdéseket! A randi elején kérdezz általános dolgokat. Hol lakik, honnan származik, hol dolgozik, milyen suliba jár, stb. Ezzel kapcsolatban fontos, hogy ez nem egy kihallgatás, ne keltsd benne azt az érzést, hogy tételszerűen végig kell venni a tulajdonságait. Kérdezd meg például, hogy milyen volt a napja? Említsd meg, hogy mit ebédeltél, és kérdezd meg, hogy ő is szereti-e. Ehhez hasonló átvezetésekkel tedd gördülékennyé a beszélgetést. Miután belejöttetek a dologba, elkezdhetek személyesebb vizekre terelni a dolgot. Van testvére? Hová szokott járni bulizni? Macskás vagy kutyás fajta? Mikor van a szülinapja? Karrieristának vallja magát? Szokott főzni? Mi a nagy álma? Éjszaka bagoly, vagy reggeli pacsirta?

Figyelj arra, amit mondd

Az emberek szeretnek beszélni! De még jobban szeretik, ha úgy beszélhetnek, hogy közben meghallgatják őket. Vedd fel az érdeklődő arcodat, nézz a szemébe, néha vágj be egy egy „aha” szócskát, vagy bólogass, hadd lássa partnered, hogy figyelsz rá. Ha mondandója végére ért, ne tereld el egyből a témát, tegyél fel egy olyan kérdést, ami visszautal, vagy mondj el egy történetet, ami eszedbe jut arról, amit mondott. Ha a saját életedből hozol példákat, akkor egyúttal jobban megismer téged, ad valamiféle képet arról, hogy milyen ember lehetsz.

Mesélj magadról

Ez eddig oké, hogy meghallgatod őt, de attól még neked is be kell dobnod egy-egy témát, vagy sztorit. Ha nem másztad meg a Himaláját, nem voltál amerikai elnök, vagy nem tudsz felmutatni ilyen kvalitású dolgokat, akkor is biztos van valami, amit érdekesnek tartasz magadból. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mesélj a munkádról, a hobbidról, egy külföldi nyaralásodról, vagy egy kedves élményedről.

Vigyázz a szádra

Ne káromkodj túl sokat, ne beszélj ostobaságokat, próbálj meg jó képet adni magadról. Nem feltétlenül kell minden mondatba beépíte a „b” betűs kötőszót, és nem kell eljátszanod a tanulatlan suttyót. Légy kedves és figyelmes!

A komolyság veszélyes lehet

Kerüljétek a komoly témákat! Az első randi legyen könnyed és vidám, ne kezdj el politikáról, pénzről, vagy volt párkapcsolatokról beszélni. Mivel ezek nehéz témák, lehet, hogy ránehezednek a beszélgetés hangulatára. Gondolj bele, hogy dolgozott/sulizott egész nap, nincs szüksége még több fejfájásra, egyszerűen csak jól akarja érezni magát, és azért van ott, hogy megismerjen téged! Mutass érdeklődést iránta, kérdezd meg, mi a kedvenc zenekara, filmje, könyve, hová szeret járni bulizni. Csak lazán!

A bók oké, a nyál gáz

A lányok persze szeretik ha bókolnak nekik, viszont ne vidd túlzásba! Kellemetlenné válhat, ha minden harmadik mondatodban elejted, hogy milyen szép a szeme. Emellett azt az érzést kelti, hogy egyből rá akarod vetni magad. Beszélgess vele könnyedén.

Húzz váratlant

Biztosan tudod, hogy a verbális kommunikáción túl mennyire fontos a „többi”, a testbeszéd, a gesztikuláció, a mimika. Nem kell pszichológusnak lenned, hogy figyelj ezekre. Ha már 10 perce beszélsz egy, a hangyák életéről szóló dokumentumfilmről, és látod a partnereden, hogy el-eltekintget, nem igazán mosolyog, esetleg odafagyott a mosoly az arcára és látod, hogy teljesen máson jár az esze, akkor válts témát. Zárd le frappánsan a sztoridat, vagy kapcsold össze az adott helyzettel amiben vagytok, például, hogy „azért meséltem ilyen sokáig ezt a sztorit, mert a válladon mászik egy hangya, és kíváncsi voltam, mikor esik le”. Ezzel nem csak kizökkented a hölgyet, de a váratlanság miatt meg is nevetteted. Ja, és te is figyelj oda, hogy mozgasd a fejed ide-oda, dőlj hátra kényelmesen.

Keresd a közös pontot

Mi a közös bennetek? Ha kiderült, hogy mindketten szerettek valamit, egy zenei stílust, vagy egy hobbit, akkor oszd meg az azzal kapcsolatos élményeidet. Hallgasd meg az ő sztoriját, kérdezz vissza.

A humorban ne ismerj tréfát

Próbálj mosolyogni és nevetni a viccein (vagy a sajátodon)! A nők szeretik a humort, és ha megnevettetik őket, de szeretik rajtad is látni, hogy jól érzed magad. Ne üld végig a randit faarccal.

Búcsúzz el stílusosan


Amennyire fontos az első benyomás, ugyanolyan lényegesek lehet az utolsó mondatok, mielőtt elváltok egymástól. Ha végig tudtad csinálni a randit, nem történt katasztrófa és úgy érzed, hogy Neadjisten’ még szimpatikus is vagy ne, akkor nagyon fontos a lezárás. Ne próbáld meg ráerőszakolni magad! Egy tipp: te legyél az, aki kezdeményezi a randi végét! Úgy értem, ha már kijöttetek a kávézóból, és megálltok a sarkon elköszönni egymástól, akkor ne várj hosszú perceket. Mondd, hogy jól érezted magad, de most menned kell. Ne várd meg, hogy a hölgy köszönjön el előbb, mert sokszor kellemetlenül jöhet ki az szitu. Mondd neki, hogy szívesen látnád újra, adj egy puszit az arcára,fordulj sarkon és távozz, mint egy úriember!