iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Szex
Március 4.

Barátság extrákkal - hosszútávon is?

1. Ne kezdj kötődni: a barátság extrákkal kapcsolat lényege, hogy mindkét fél kielégítheti a testi igényeit anélkül, hogy érzelmileg bármit is kockáztatnának. Ezért ha azt veszed észre, hogy az esküvődet tervezgeted a dugópajtiddal, vagy gyomorgörcsöd van, mert egy napja nem hívott, ideje elgondolkozni, hogy neked való-e egy ilyen érzelemmentes testi kapcsolat.

2. Ne találkozzatok túl gyakran: bármilyen jó is a szex, tudnod kell mást is meg kívánni, vagy magadat is „szórakoztatni”, mert ha már testileg függővé válsz a szexpartneredtől, akkor onnan csak pár lépés az érzelmi függés.



3. Őszinte beszélgetés: attól még, hogy nem romantikus beszélgetésbe elegyedtek, még nyílt lapokkal kell játszanotok. Időben meg kell tárgyalni, ha valaki más jellegű kapcsolatra vágyik, vagy az egyik elkezd többet érezni a másik iránt. Lehet, hogy nem az alkalmi szexpartnereddel beszéled meg a munkahelyi problémáidat, de attól még tisztában kell lennetek azzal, hogy hányadán álltok kettőtök dolgát illetően.

4. Okosan válassz dugópajtit: potenciális alkalmi partner lehet, akivel már eltöltöttél egy kellemes egyéjszakás kalandot, akiről tudod, hogy sosem tudnál komoly párkapcsolatot létesíteni, vagy aki csak rövidebb ideig van a közeledben (átutazóban van, elköltözik, stb.). De semmiképp ne kezdj alkalmi szex kapcsolatba olyannal, aki a barátod, az exed, az exed barátja, vagy akivel később is napi szinten kapcsolatban leszel.

Ha éppen nem állsz készen egy komoly kapcsolatra, és belefér az életritmusodba, akkor neked és alkalmi szexpartnerednek is jót tehet a kötetlenségek nélküli összejárás. Azonban ehhez is szükséges némi felelősségérzet és az őszinte kommunikációra való képesség. Ha szemernyi kétséged is van afelől, hogy az ilyesmi neked való, inkább lépj tovább, mielőtt érzelmileg megsérülsz! Persze az sem kizárt, hogy a dugópajtidból lesz a következő komoly párod, de a lényeg, hogy egyikőtök se érezze úgy, hogy kihasználják, vagy nem olyan kapcsolatban van, amiben boldog lehet.