iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Program
November 14.

Hétvégi programajánló

Disznótoros Kolbászfesztivál

Nov. 14-16. Péntek-vasárnap

A Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre a Disznótoros Kolbászfesztivál, ahol a városiak is megismerhetik az eredeti, hagyományőrző disznótoros hangulatot. A szervezők gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes programkínálattal várják a látogatókat. A rendezvény mindhárom napján lesz disznóvágás (vér- és malacvisítás nélkül) és húsfeldolgozás bemutató, és akár télire be is raktározhatunk a háztáji finomságokból: lesz bor-, pálinka-, kolbászvásár, de vehetünk kézműves és népművészeti tárgyakat is. A gyerekeknek lesz légvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, továbbá íjász bemutató, néptánc előadások és egyéb látványosságok garantálják a hagyományőrző hangulatot.

Mindemellett a rendezvény ideje alatt a Vasúttörténeti Park gőzmozdony kiállítását is meg lehet tekinteni idegenvezetők kíséretében, illetve kipróbálhatjuk a park interaktív programjait is.

Belépőjegy árak:

Napi: 2.500Ft

Gyerek: 1.500Ft

Családi (4 tagú családoknak). 6.990Ft


Bővebb információk: www.kolbaszfeszt.hu

 

BabaMama Expo

Nov. 14-16. Péntek-vasárnap

Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában a BabaMama Expo. A háromnapos rendezvényen a leendő szülőktől kezdve a már kisebb csemetéket nevelő szülők is megtalálhatják a számukra érdekes és fontos tájékozódási területeket. Az ingyenes szakértői tanácsadások és előadások mellett be lehet szerezni mindent, ami a babaváráshoz kapcsolódik, hiszen a rendezvények képviseltetni fogják magukat a babaápolási termékeket, bababútorokat, kismamaruhákat áruló cégek mellett őssejtbankok és terhességi vitamint forgalmazó cégek is. Gyermekpszichológiához, gyermekek helyes táplálásához, szoptatáshoz kapcsolódó kérdéseinket a helyszínen feltehetjük a legfelkészültebb orvosoknak, védőnőknek vagy kutatóknak. A tökéletes babakocsi kiválasztásában segít az a kalandpálya, ahol kiderül, melyik burkolatot hogy viselik az egyes babakocsit. Lesz továbbá kedvezményes 4D ultrahang vizsgálat, kismamáknak pihenőhelység olvasnivalókkal, és sok más egyéb, érdekes babamama program.

Bővebb információk: www.babamamaexpo.hu 

 

Sci-Fi Nap

Nov. 15. Szombat

A sci-fi filmek rajongóinak ajánljuk az Uránia Nemzeti Filmszínház szombati műsorkínálatát, amikor is számos filmet nézhetnek meg, előadásokat, beszélgetéseket hallgathatnak meg, a képregényekről és cosplay programokról nem is beszélve.

A jegyek és programok az alábbi rendszer szerint alakulnak:

Egész napos belépő: 1000 Ft
Minden előadás és program látogatható vele, a nagyteremben vetített mozifilmeket kivéve.

Az Éhezők Viadala: Futótűz mozijegy: 1200 Ft
Megtekinthető vele a 10:00 órakor kezdődő vetítés és a film után plusz egy órát lehet vele a rendezvényen tartózkodni (13:30-ig).
Nyeremény! A filmre jegyet váltók belépőt nyerhetnek a november 20-án debütáló következő részre, Az Éhezők Viadala: A kiválasztott című filmre!

A holnap határa 3D mozijegy: 1200 Ft
Megtekinthető vele a 13:00 órakor kezdődő vetítés és a film után plusz egy órát lehet vele a rendezvényen tartózkodni (16:00-ig).
Nyeremény! A film alapjául szolgáló regényből 3 kötetet kisorsolnak a nézők között a Gabo Kiadó jóvoltából!

A nyolcadik utas: a halál mozijegy: 1200 Ft
Megtekinthető vele a 15:30-kor kezdődő vetítés és a film után plusz egy órát lehet vele a rendezvényen tartózkodni (19:00-ig).

A majmok bolygója: Forradalom 3D mozijegy: 1200 Ft
Megtekinthető vele a 18:00 órakor kezdődő vetítés és a film után plusz egy órát lehet vele a rendezvényen tartózkodni (21:00-ig).

Csillagok között mozijegy: 1200 Ft
Belépésre jogosít 19:00 órától és megtekinthető vele a 20:30-kor kezdődő vetítés.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Bővebb információk: sciencefiction.hu/scifinap2014



Kreatív Vásár - Kézműves alkotó- ás látványműhely

Nov. 16. Vasárnap

Ha szenvedélyed a saját kezűleg történő kreatívkodás, akkor mindenképp látogass el a Millenáris Park D Csarnokába most vasárnap!

Közel 100 szakmai kiállító mutatja be a legújabb irányzatokat, legkedveltebb technikákat, és a helyszínen Te is részt vehetsz az alkotásban. Szakemberek segítenek, hogyan készíts magadnak egyedi ékszereket gyöngyből, ásványból és egyéb alapanyagokból. Megtanulhatod a gyertyaöntés, mézeskalácssütés vagy pólódíszítés csínját-bínját. Ha pedig a kreatív erőket inkább arra szeretnéd felhasználni, hogy otthonodat hangulatosabbá varázsold, akkor a Kreatív Vásáron arra is alkalmad nyílhat, hogy kerámiákat, dísztárgyakat készíts.

Ha pedig az inspirációból még maradt otthonra is, vagy később szeretnél folytatni egy megkezdett alkotást, akkor a vásárban beszerezheted a szükséges alapanyagokat is.

A rendezvény 10-18 óra között tart nyitva.

Belépőjegy árak:
Felnőtt: 800Ft
Gyermek (6 éves kortól), nyugdíjas: 500Ft
Családi: 2.200Ft

(A belépőjegy a foglalkozások díját nem tartalmazza)

Bővebb információk: www.kreativvasar.hu